Leden en clubmiddagen

Onze leden hebben heel diverse leeftijden, het jongste lid is ongeveer 8 jaar en de oudste boven de veertig. De jongste groep noemen we de junioren, die zijn tussen de 7 en ongeveer 14 jaar oud. Daarna komt de Wilde Vaart, dat zijn alle kinderen tussen de 14 en 18 jaar oud. Ben je ouder dan 18 dan hoor je bij de Loodsen.

Als we gaan zeilen dan begin je als junior meestal in een optimist. Krijg je het zeilen een beetje onder de knie, dan ga je samen met de Wilde Vaart het water op in een lelievlet. We hebben op dit moment 4 optimisten en 4 lelievletten. Verder hebben we ook nog een flytour, daar wordt vooral door de wilde vaart en door de loodsen in gezeild.

Onze clubmiddag zijn altijd op zaterdag van 13.30 tot 17.00 (winterperiode) of 17.30 (zomerperiode). Ook in bijna alle vakanties zijn er clubmiddagen. In de zomer zijn we dan natuurlijk veel op en in het water te vinden, in de winter combineren we het doen van onderhoud en allerlei andere activiteiten op een middag. Aan het onderhoud van al het materiaal werkt iedereen naar vermogen mee, vele handen maken licht werk!

Naast clubmiddagen organiseren we ook een paar keer per jaar een kampje. Soms gewoon in ons eigen gebouw en soms bij een andere scoutingvereniging.

Ons gebouw en het uitzicht

Ons clubgebouw heeft verschillende ruimtes zodat er voor allerlei activiteiten ruimte is. Naast fijne binnenruimtes hebben we ook een prachtig uitzicht. Of het nou zomer of winter is, je kunt er naar blijven kijken!

Omvaloefening in de zomer

In de zomer wordt er gezeild, maar als het weer het toe laat ook heerlijk gezwommen. We zwemmen dan vaak vanaf de Lis, onze tjalk die ook functioneert als wachtschip bij kampjes.

Kleine vuurtjes

In de winter wordt er geschuurd en geschilderd aan de boten, maar maken we ook kleine vuurtjes waarboven je marshmallows kunt roosteren of warme chocolademelk kunt maken. Daarnaast besteden we aandacht aan zeiltheorie en het leren van bijvoorbeeld knopen.


Kom een keer langs om te kijken!


Inschrijven

Heb je een paar keer een clubmiddag bezocht en vond je het leuk? Schrijf je dan in als lid! Vul het formulier in en stuur dat naar dunnewoldhendrickdekeyser@gmail.com

%d bloggers liken dit: