Keukenvernieuwing

Komende zaterdag is er geen opkomst voor de kinderen. Het is vakantie en we zijn in het gebouw bezig met een opknapactie. Inmiddels zijn de eerste vorderingen zichtbaar en die willen we natuurlijk delen! De eerste wand in de keuken is voorzien van nieuwe kasten die we gekregen hebben van basisschool de Meidoorn, het zal geen verassing zijn welke foto de ‘voor’ -situatie weergeeft en welke de ‘na’. Morgen gaan we verder met onderkastjes in de keuken, de gereedschapkast enzovoort. Genoeg te doen nog! Volgende week is er weer een opkomst voor alle kinderen.

Vakantie!

Vandaag is voor veel kinderen de meivakantie begonnen, daardoor is een deel van de kinderen vandaag niet aanwezig. Dat betekent dat we tijd hebben om andere dingen aan te pakken. Terwijl alle kinderen op het water waren in vletten en optimisten, is een deel van de aanwezigen gestart met de opfrisbeurt van de keuken. De komende week zal hier nog veel meer in gebeuren. Als we klaar zijn zullen we een voor en na foto delen. Na het zeilen was het tijd om de nieuwe tafeltennisbatjes uit te proberen, een van de materialen die we aangeschaft hebben van de Jantje Beton-opbrengst.

Eerste zeilmiddag!

Het was vanmiddag heerlijk weer en de eerste dag dat we met alle kinderen het water op zijn geweest. De middag zijn we begonnen met een stukje theorie over de voorrangsregels op het water. Daarna zijn de kinderen in groepjes verdeeld en zijn ze met de FlyTour, twee lelievletten en vier optimisten het water op gegaan. De Stealin heeft vandaag voor het eerst de nieuwe set zeilen kunnen uitproberen, dat was fijn zeilen! Op het water vliegt de tijd en na het aftuigen en opruimen van alle materialen was het al bijna weer tijd om naar huis te gaan. Een heerlijke middag dus.

Optuigen? Dat is lang geleden!

Het is de bedoeling dat volgende week alle kinderen het water op gaan. De meeste van onze boten liggen dan in het water, en hopelijk is het weer dan ook iets beter. Een deel van de kinderen zal dan in een lelievlet gaan zeilen en een ander deel in de optimisten. Omdat het voor alle kinderen lang geleden is dat ze een boot zeilklaar maakten, staat het oefenen daarvan vandaag op het programma. Na het optuigen hebben we ook allerlei benamingen van onderdelen weer even opgehaald. Als we dan volgende week een instructie geven, weten de kinderen hopelijk ook wat er bedoeld wordt. Na het optuigen hebben we alles weer netjes opgeruimd, een oefening op zich. Nu duimen voor mooi weer volgende week!

Paaseieren en gepofte appel

Wat een heerlijk lenteweer vandaag! Omdat het morgen Pasen is, hebben we natuurlijk met de kinderen eieren gezocht. We hebben de kinderen in drie teams verdeeld, elk team moest 25 eitjes zoeken in een specifieke kleur. Dat bleek een behoorlijke uitdaging! Het grootste deel van de eieren is uiteindelijk gevonden, maar zo’n 20 eieren liggen nog ergens….Wel hebben we roze eieren van de buren gevonden. Ben benieuwd wanneer we de niet gevonden eitjes gaan vinden. Na het eieren zoeken hebben we een lekker vuur gemaakt en daarboven appels gepoft. Smullen! Terwijl de kinderen dus een vol programma hadden voor de middag, waren de ouderen druk bezig met het opbouwen van de flytour. Helaas niet in 1 middag gelukt om deze in het water te krijgen. Volgende week verder, en dan hopelijk ook een vlet weer het water in.

Paaseirace

Een winderig dagje vandaag, dus (nog) niet het water op met de kids. Eigenlijk wilden we vandaag appels gaan poffen, maar omdat de wind recht op de vuurplaats stond, uiteindelijk maar wat anders bedacht. Het grootste deel van de kinderen is buiten begonnen met het spelen van een aantal spellen, een klein deel was ondertussen binnen knopen aan het oefenen. Na de spelletjes en het oefenen van knopen, wilden we de kinderen lekker laten rennen. We hebben ze in 15 minuten zoveel mogelijk rondjes om het gebouw laten rennen. Elk rondje (bijgehouden door streepjes op de handen) levert volgende week een paasei op. Er werd fanatiek gerend, het record is 27 rondjes! Na een korte pauze hebben de kinderen de rest van de middag ‘vrij’ gespeeld en onder andere ‘rond-de-tafel’ gespeeld. Volgende week uiteraard eieren zoeken als paasactiviteit.

Wrikken, lijn werpen en schoonmaken

Vandaag een middag met allerlei verschillende activiteiten. De groep hebben we verdeeld in vier verschillende teams. Elk team heeft andere dingen geoefend of gedaan. Een groepje heeft geoefend met het werpen van een lijn, handig voor als je een boot gaat slepen, een groepje heeft geoefend met de theorie en met wrikken, een groepje heeft knopen geoefend en een groepje heeft de waterkant ‘opgeruimd’ door zwerfafval te verzamelen. De laatste weken stond de wind naar het land toe en daardoor is er veel vuil aangespoeld, in korte tijd hebben we 3(!) vuilniszakken vol verzameld. Terwijl alle kinderen lekker bezig waren, werd er in de loods hard gewerkt aan de boten. Nog een paar weken en dan kunnen ze het water in.

Collecte Jantje Beton

Dit jaar doen wij als club mee met de Collecte van Jantje Beton en gisteren (13 maart) zijn we met de kinderen langs de deuren gegaan om geld op te halen. Jantje Beton is hét goede doel dat zich sinds 1968 samen met kinderen en jongeren inzet voor meer en uitdagender speelruimte en meer speelkansen. Na het collecteren hebben de kinderen zich heerlijk uitgeleefd in een gymzaal van een basisschool. Inmiddels is duidelijk dat we ruim €500,- hebben opgehaald! Heb je de collecte gemist en wil je ons nog helpen? Doneer dan door de code hieronder te scannen! Ook onze club krijgt ondersteuning vanuit Jantje Beton voor het verbeteren van de speelmogelijkheden. De code kan nog tot 31 maart gebruikt worden.

Highland games

Gister (zaterdag 6 maart) hebben we met bijna alle kinderen Highland Games gespeeld. De Highland Games zijn een 19e-eeuwse voortzetting van traditionele clanspelen uit de hooglanden van Schotland. De Highland Games omvatten onder meer zware atletische wedstrijdonderdelen. Natuurlijk hebben we de games niet gespeeld zoals bij een echte wedstrijd maar hebben we deze aangepast aan de kracht van de kinderen. Ze hebben boomstam geworpen (oké, een lange paal), spijkers geslagen, gewicht heffen, touwtrekken en nog een aantal onderdelen. Een klein deel van de kinderen heeft geroeid, dit groepje moet voor de zomer laten zien dat ze ‘Wilde Vaart’ kunnen worden, en daarbij hoort natuurlijk dat je kunt roeien.

Zeil beschilderen

Vandaag hadden we gasten van Sail a Future . Deze organisatie laat kinderen schilderen en schrijven over de toekomst van onze planeet en de oceanen op afgedankte zeilen. Hiervan worden later tassen gemaakt. De berichten van de kinderen worden dan teruggelezen op de boodschappentassen. Een deel van de kinderen heeft eerst uitleg gekregen en is toen aan de slag gegaan.

Terwijl dat groepje aan het schilderen was, werden de andere kinderen vermaakt met volleybal, vrij spelen en een parcours. De grotere jongens zijn ondertussen druk bezig met het onderhoud aan de boten, zeker nu het mooi weer wordt, hopen we dat de boten vlot het water in kunnen! Aan het eind van de middag hebben we genoten van de ondergaande zon bij een vuurtje.