Ze is er weer!

Vanmorgen vroeg was er al activiteit bij het clubgebouw. Onze gerestaureerde vlet met de naam Hymir werd namelijk naar Amsterdam gebracht. Vol spanning werd er op gewacht. Eenmaal aangekomen op een aanhanger is ze afgeladen op één van onze karren. Komend weekend gaan we haar verder transporteren de loods in, maar voor nu mag ze even mooi glimmen in het ochtendzonnetje!

Hymir bijna thuis

Het is even stil geweest omtrent de Hymir, maar we hebben niet stil gezeten. De planken voor de nieuwe vlonders zijn in de olie gezet en we zijn druk bezig met alle lijnen en vallen, zo fijn dat er een ou lid is die dat voor ons kan doen! Deze week hopen we dat de Hymir weer naar Amsterdam gebracht wordt. Hij is dan gespoten in een grondlaag. Wij gaan dan zelf aan de slag met het mooi schilderen van de vlet. Over een paar weken is hopelijk alles klaar en kan de Hymir feestelijk het water in, de aankonding en uitnodiging volgt zodra we weten wat voor ons haalbaar is.

Onverwacht zacht en droog

De voorspelling voor vanmiddag was koud, nat en geen wind. Bij het clubgebouw aangekomen bleek het echter totaal ander weer te zijn. Het was niet heel koud, het was droog en er stond een beetje wind. Ook al lag er al een programma voor op het land klaar, hebben we toen toch gekozen om het water op te gaan. Er is weer eens gezeild met de fly tour en met de vletten. Al met al een prima middag. Dat programma dat al klaar lag, bewaren we gewoon voor een volgende keer.

Zeilwedstrijd

De dag begon regenachtig toen een aantal van onze leden zich al vroeg klaar gingen maken voor de zeilwedstrijd van vandaag. Door de combinatie van regen en zon werden we wel getrakteerd op een dubbele regenboog. Vorig jaar werden onze leden met heel weinig wind 1e, dit jaar is dat helaas niet gelukt, ze zijn 2e geworden. In de middag trok de regen weg en was het uiteindelijk een redelijk lekker weer. De jeugdleden hebben lekker gezeild, voor het eerst zelfstandig met een flinke wind en een rif in het zeil. Wat een ander weer dan de afgelopen maanden!

Zeilen met ouders

Vanmiddag verliep de middag net even anders dan anders. De kinderen kwamen op de gewone tijd en werden zo snel mogelijk het water op geholpen. Vanaf 16 uur kwamen namelijk de ouders voor de oudermiddag. Op deze oudermiddag konden de kinderen laten zien welke vaardigheden ze inmiddels hebben, kon iedereen de Lis een keer van binnen bekijken en was er onder het genot van een drankje gelegenheid om eens iets langer met elkaar te praten. Bijna alle ouders zijn met kinderen het water op geweest, de sfeer was erg goed. Wat ons betreft voor herhaling vatbaar!

Eerste clubmiddag

De zomervakantie is voorbij, de scholen zijn weer begonnen, dus de clubmiddagen gaan ook weer van start. Het was duidelijk te zien dat de kinderen die mee geweest waren op het zomerkamp meer routine hebben gekregen in het optuigen. Iedereen is lekker het water op geweest, de jongsten in een optimist en de grotere kinderen in de vletten. Het was een fijne middag!

Opknapbeurt Hymir

Enige tijd geleden hebben we bericht gekregen dat we een sponsoring krijgen voor het opknappen van de Hymir. Inmiddels is het herstelwerk in volle gang! De vlet is helemaal gestraald en voorzien van een nieuwe bodem, zwaard en zwaardkast. Ook zijn alle materialen besteld om de vlet weer op te tuigen, zoals een mast, gaffel en giek en een set zeilen. Binnenkort zal de vlet weer op het Jollenpad gebracht worden waarna deze geschilderd wordt. We zijn al plannen aan het bedenken voor een feestelijke te water lating.

Zomerkamp 2022

De afgelopen week was het jaarlijkse zomerkamp van de club. Aan het begin van de week junioren en wilde vaart samen en daarna met alleen de wilde vaart. Het was heerlijk weer en er is op allerlei manieren genoten van het water. Er is uiteraard gezeild, maar er is ook gezwommen, omgeslagen en nog veel meer. Naast het genieten van water zijn er spelletjes gespeeld, strips gelezen en is er geoefend met verschillende handige vaardigheden. De sleeplijnen konden aan het eind van de week een stuk beter gegooid worden dan aan het begin. Vandaag zijn de kinderen en de vletten weer teruggekomen bij ons clubgebouw. Komend weekend kan iedereen even uitrusten van alle belevenissen. Zaterdag 3 september is de eerste clubmiddag waarop we iedereen hopen te zien!

Laatste clubmiddag

Afgelopen zaterdag was de laatste clubmiddag voor de zomerstop. We hebben er een hele ontspannen middag van gemaakt. Op ons dooie gemak hebben we de vletten opgetuigd en vervolgens gezeild. Er is vanaf nu een zomerstop, de eerste clubmiddag na de zomervakantie is op zaterdag 3 september. Er is tussendoor natuurlijk wel nog een kamp, komende zaterdag treffen we de voorbereidingen, op 20 augustus vertrekken we.

Rustig zeilweer

Het was heerlijk rustig zeilweer. De kinderen zijn in groepjes het meer op geroeid en hebben aan de eerste boei de zeilen gehesen. Daarna hebben ze heerlijk over het meer gezeild. Soms was er wat weinig wind, maar dobberen kan soms ook heerlijk ontspannend zijn. Voordeel was dat de terugweg voor de wind afgelegd kon worden.

Terwijl de kinderen op het water waren en erna, werd bij het clubgebouw hard gewerkt aan de voorbereidingen van het zomerkamp. Er is nagedacht over de invulling, er zijn kleine reparaties aan één van de vletten verricht en er is gesleuteld aan de Lis. Zoals het er nu uitziet is alles functioneel voor het kamp.

Volgende week is de laatste clubmiddag voor de zomerstop, we gaan op zomerkamp vanaf 20 augustus. De eerste clubmiddag na de zomerstop is op zaterdag 3 september.