Pionieren

We hebben vandaag geoefend met pionieren. Dat hebben we gedaan in het klein zodat iedereen tegelijk kon oefenen met de verschillende sjorringen en knopen. Als het bevalt, dan gaan we kijken of er pionierpalen aangeschaft kunnen worden en we grotere toffe dingen kunnen bouwen. De kinderen hebben de timmersteek geleerd, de kruissjorring en de achtvormige sjorring. Iedereen heeft een driehoekig grondvlak gemaakt met drie kruissjorringen en een driepoot met een achtvormige sjorring. Toen iedereen de techniek doorhad hebben we deze in praktijk gebracht door de kinderen in teams een ‘wandelende A’ te laten maken. De samenwerking ging na wat oefenen steeds beter!

Start 2022

Vandaag was de eerste opkomst van 2022, nog niet iedereen is klaar met vakantie, dus we waren met minder dan normaal. De bedoeling was dat we een lekker vuurtje zouden stoken en onze kerstbomen zouden verbranden, helaas zat het weer tegen en hebben we een andere activiteit gedaan. We zijn aan de slag gegaan met het maken van een pijl en boog. Na het maken wilde iedereen natuurlijk de boog uitproberen. Helaas, moesten sommige snelle werkers even wachten zodat het schieten verantwoord kon gebeuren. We duimen voor droger weer volgende week.

Kerstlunch

Vanmiddag hebben we met elkaar het kalenderjaar afgesloten met een lekkere kerstlunch. Na het smikkelen van allerlei broodjes en beleg, hebben we buiten rugby gespeeld. Dat was door het natte veld een heerlijk modderige bezigheid. De eerstvolgende clubmiddag staat gepland op 8 januari 2022, we hopen dat deze ondanks de maatregelen toch door kan gaan. Zo niet, dan krijgen leden dat natuurlijk bijtijds te horen! Alvast fijne feestdagen en tot in 2022!

Fakkels

Vandaag hebben we met de kinderen fakkels gemaakt. Omdat het pas leuk is om ze aan te steken als het begint te schemeren, hebben we tussen het maken en het aansteken allerlei andere dingen gedaan. Er zijn pallets gesloopt voor brandhout, een boot is schoongespoten, er zijn bootjes getimmerd en armbandjes geknoopt. Iedereen heeft gedaan waar hij of zij zin in had. De middag hebben we afgesloten met het aansteken van de fakkels. Volgende week de afsluiting van het kalenderjaar met een kerstbrunch.

Sinterklaasdobbelspel

De Sint heeft vandaag een zak pakjes afgeleverd, helaas was nergens opgeschreven wat voor wie was. Daarom hebben we een spel gedaan waarmee alle kadootjes verdeeld werden. In de eerste ronde moesten alle pakjes uit de zak gedobbeld worden en uitgepakt, in de tweede ronde mocht je door te dobbelen je best doen om het pakje te pakken te krijgen dat je graag zou willen. Het was een hele gezellige middag! De grootste jongens wilden niet mee doen met het spel, zij hebben de Hymer, die in gebruik was als moestuin leeggeschept. We gaan proberen deze weer op te knappen voor gebruik met de kids, na de jaarwisseling waarschijnlijk meer hierover.

Onderhoud en spelletjes

Een gevarieerde productieve middag hebben we gehad! Terwijl de aanwezige kinderen samen met hun leiding allerlei spelletjes aan het spelen waren zoals blindemannetje, was een ander deel van de vrijwilligers hard bezig met het onderhoud. Er werd geschuurd en gepoetst en kale plekken zijn in de primer gezet. Als het niet te koud is, kan volgende week kleur worden aangebracht op het bijbootje. Dat zal dan veranderen van blauw wit naar donkerrood/zwart. Een hele transformatie!

Pannenkoeken

Vandaag was er al vroeg activiteit in de keuken. In de avond stond de groepsraad gepland, een groot deel van de leden bleef daarom eten. Met elkaar hebben we bijna 100 pannenkoeken gebakken voor het avondeten! Terwijl de keukenploeg aan het bakken was, heeft een andere ploeg de Merlet uit het water gehaald en in de loods gezet. Het was dus een productieve middag. De dag hebben we afgeslopen met een hele vlotte groepsraad, in minder dan een uur hebben we alle punten goed besproken en duidelijke afspraken gemaakt.

Marshmallows

Vandaag was een middag met allerlei bezigheden en ook lekker vrij spelen. We hebben onder andere gebouwd aan een houtopslag, de vuurplaats is opgeruimd, de Viking heeft weer een mast en de Merlet is afgetuigd zodat deze volgende week naar binnen kan. Na al die verschillende klusjes was het tijd voor ontspanning. We hebben lekker een vuurtje gemaakt in onze wasmachinevuurkorf en daarboven marshmallows geroosterd. Al met al een heerlijke buitenmiddag.

Schone walkant

Vanmiddag heeft een groot deel van de kinderen gezeild, het was fris maar droog en er stond een pittige wind. Het deel dat niet ging zeilen heeft zich om het gebouw nuttig gemaakt. Met elkaar hebben we de walkant schoongemaakt, er spoelt regelmatig zwerfvuil aan en het was alweer een tijdje geleden dat we dit hebben gedaan. Bij elkaar hebben we in minder dan een uur bijna 2 vuilniszakken troep verzameld…..

Gevarieerde activiteiten

Het was geen zeilweer, het regende en er stond niet zoveel wind. Jammer, want daar hadden we wel op gehoopt. Gelukkig hebben we ons vermaakt met een hoop andere activiteiten. Er is een begin gemaakt met het onderhoud aan het bijbootje, de boten zijn gehoosd, er zijn spelletjes gespeeld in Halloweenthema en toen het eenmaal wat droger was hebben we een vuurtje gestookt in de vuurkorf die we gemaakt hebben na het demonteren van de oude wasmachine. Al met al een prima middag!