Laatste keer oefenen

Wat een verrukkelijk weer was het vandaag, droog, zon erbij en zelfs een beetje wind. Voor de aankomende Wilde Vaart, het laatste weekend voordat ze echt moeten laten zien wat ze kunnen. De leiding is hoopvol, er werd meteen na aankomst begonnen met boten hozen en vervolgens klaar maken voor vertrek. Nog een kleine instructie en daarna zo snel mogelijk weg, want de laatste moest misschien wel corvee doen! Een extra stimulans om op te schieten. Volgende week is er op vrijdagavond een activiteit voor alle kinderen, de toekomstige Wilde Vaart blijft vervolgens het hele weekend om te laten zien wat ze de afgelopen jaren hebben geleerd.

Wind en regen

Het was heel ander weer dan de afgelopen weken, vandaag stond er wel (een beetje) wind en kon er door de vletten gezeild worden. Voor de optimisten vonden we het te fris om te gaan zeilen en hadden we een ander programma bedacht. Toch is er wel een optimist het water in gegaan. Een van de leden had namelijk aangegeven nog een keer te willen oefenen met omslaan. Brrr, maar wat een bikkel! Gelukkig daarna opgewarmd met warme chocolademelk. We hadden dat op eigen vuurtjes willen maken, maar door de regen lukte dat helaas niet. Hopelijk volgende week een nieuwe poging.

Zeilwedstrijd – 1e prijs

Er was vanmorgen al vroeg activiteit bij de club. Drie van onze leden deden namelijk mee met de Regionale Zeilwedstrijd die vandaag gehouden werd op De Nieuwe Meer. De wedstrijd was aan de andere kant van het meer. De Naessy heeft onze vlet, en een hoop anderen die kant op gesleept. In de wedstrijd hebben de jongens de weinige wind goed benut, ze zijn eerste geworden. Proficiat jongens! Volgend jaar doen we misschien wel met meer boten mee. De overige leden hebben de middag gevuld met het oefenen van lijnwerpen, roeien en wrikken. Allerlei vaardigheden voor het verhalen van een boot. De jongste leden hebben geoefend in het zeilen in een optimist, dat gaat elke week een stuk beter, zelfs met de (ontbrekende) wind van vandaag.

Zelfstandig zeilen

Vandaag heeft de aspirant Wilde Vaart zelfstandig gezeild. Het optuigen ging best goed en het zeilen op het meer ook. Het verhalen verdient nog wel aandacht, daar gaan we de komende weken mee aan de slag. Ook de optimisten deden vandaag goed hun best, er is flink geoefend met aan de wind zeilen. Na het zeilen was er een heksenparcours uitgezet. Alle leden moesten met een ‘heksenbezem’ het parcours afleggen, dit bleek een zeer grappig gezicht te zijn! De dag is afgesloten met het blijven eten van de aspirant Wilde Vaart, druk maar erg gezellig!

Zonovergoten superdag!

Wat een heerlijk weer vandaag! Vorige week hebben we met de kinderen besproken dat het leuk is als we na het verzamelen zo snel mogelijk het water op kunnen. Dat bleek niet tegen dovemans oren gezegd. Voor de officiele start van de middag waren alle vletten al vertrek klaar. Na een kort momentje met iedereen waar de plannen voor de middag en de komende periode zijn verteld, is iedereen vertrokken. Behalve de vletten, waren ook alle optimisten in gebruik. Ook bij terugkomst ging als soepel en werd al het materiaal netjes opgeruimd. Een pluim voor alle (jeugd-)leden!

Nieuw seizoen gestart!

Vandaag was de eerste opkomst sinds de zomervakantie. Het was fijn om alle kinderen weer te zien. Een deel van de groep is gaan zeilen, het geheugen moest wel even opgefrist worden! Met het deel dat niet ging zeilen hebben we op een actieve manier ook wat kennis opgefrist. In een parcourtje hebben de kinderen een aantal knopen geoefend en het lijnwerpen. Na het parcourtje hebben we lekker een vuurtje gestookt. Met al dat snoeiafval van vorige week lukte dat prima. We hopen volgende week weer met iedereen het water op te kunnen.

Snoeien!

De afgelopen weken waren er geen opkomsten in verband met de zomervakantie. Dat betekent echter niet dat er niets gebeurd in en om het gebouw. Het is dit jaar bijzonder groeizaam weer waardoor er rondom het gebouw metershoog onkruid stond. Dit hebben we grondig aangepakt en ook diverse bomen zijn gesnoeid zodat het gebouw vanaf de weg weer te zien is en vanuit het gebouw het water. De komende week ronden we alle onderhoudswerkzaamheden af. We hopen dan alle kinderen op 28 augustus weer te ontvangen!

Zomerkamp

Vorige week zaterdag geen post, want dat was de eerste dag van ons zomerkamp. Er zijn mooie dingen gebeurd, geleerd en beleefd. Iedereen kan terugkijken op een gezellige en fijne tijd. Inmiddels is iedereen weer veilig thuis en kan de leiding gaan genieten van een welverdiende vakantie. Zaterdag 28 augustus hopen we iedereen weer te zien in goede gezondheid. Fijne zomer allemaal!

Omslaan!

Het was lekker weer vandaag en de laatste keer voor de zomervakantie. Ook stond er weinig wind. Een mooi moment dus om te oefenen met het omslaan, in dit geval in de optimisten. Eerst hebben de kinderen geoefend met het kruizen tegen de wind in, daarna heeft iedereen vrijwillig een nat pak gehaald door de optimisten te laten omslaan. Niet iedereen was aan het oefenen met omslaan, 1 groep heeft gewoon gezeild in een lelievlet, deze kinderen zijn na het zeilen heerlijk het water in gezwommen. Volgende week zaterdag start het zomerkamp, we gaan dit jaar naar de Stierop. De voorbereidingen zijn al in volle gang.