Zomers mooi weer

Vandaag was opnieuw een mooie dag om met iedereen het water op te gaan. Wij waren vandaag niet de enigen, het was lekker druk op het water. De kinderen in de optimisten hebben daarom eerst wat uitleg gekregen over de voorrangsregels op het water, na deze uitleg konden we veilig het water op. De lelievletten gingen grotendeels zelfstandig het water op. Bij terugkomst ging het opruimen soepel zodat er ook nog even tijd was voor de oudere leden om de Seahopper uit te proberen.

Klusjesdag

Deze laatste zaterdag van de meivakantie waren er opnieuw weinig kinderen. Een mooie gelegenheid om allerlei klusjes waar we normaal niet aan toekomen te doen. De aanwezige kinderen gingen met begeleiding het water op met de FlyTour, deze zeilt ook lekker met weinig wind. Daarnaast heeft een lid ons nieuwe bootje, een Yamaha Seahopper, uitgeprobeerd. Terwijl er gezeild werd hebben de anderen aanwezigen onkruid gemaaid, gewerkt aan de Naessy, kozijnen geschilderd en zowaar de tap gepoetst! Hij glimt ons weer tegemoet. Hopelijk zijn we volgende week weer met meer mensen om het water op te gaan.

Iedereen op het water!

De tweede zaterdag in de meivakantie en daardoor waren er minder kinderen en minder leiding. Gelukkig wel genoeg om met iedereen lekker het water op te gaan. Sommige kinderen voor het eerst in een optimist en anderen zelfstandig in een lelievlet. De wind was soms wat weinig en onvoorspelbaar, maar ook dat moet je uiteindelijk kunnen. Al met al een lekkere ontspannen middag.

Goed begin vakantie

Vandaag was voor veel kinderen de eerste dag van de meivakantie. Hoe lekker is het dan om buiten te zijn met een windje en de zon erbij. Helaas voor de optimistengroep was de wind wat te sterk. De lelievletten zijn wel lekker het water op gegaan, en lekker makkelijk voor de wind de sloot uit. Met de kinderen die niet het water opgingen hebben we geoefend met optuigen van de optimisten en het benoemen van alle onderdelen. Als je de onderdelen goed kent, is het een stuk makkelijker om instructie te krijgen bij het optuigen op het water. Hopelijk volgende week met iedereen het water op!

Paaskamp

Wat hebben we het dit weekend getroffen met het weer! Het kampje van vrijdagavond tot zondag was zonovergoten! We hebben in de zon gegeten (zowel ontbijt, als avondeten), we gingen landzeilen, deden Archery Tag en nog veel meer. Natuurlijk was er ook tijd voor de nodige ontspanning. Er is uiteraard weinig geslapen, gelukkig heeft iedereen nog een extra dagje bij te komen.

Reuze-Jenga

Afgelopen week heeft een van onze leden een heleboel balkjes van gelijke lengte ‘gered’ uit een vuilcontainer. Daar wilden we natuurlijk wel iets leuks mee doen. En omdat het fris en regenachtig was, hebben we gekozen voor spelletjes. Met de balkjes hebben we Reuze-jenga gespeeld. Oké, de balkjes waren niet helemaal de perfecte maat, maar het ging eigenlijk best. Voor de jongere kinderen werd het wel een steeds grotere uitdaging om de weggepakte balkjes bovenop te leggen. Binnenkort eens kijken of we ze ook als reuze-kapla kunnen gebruiken!

Fris en koud

Het was een frisse dag vandaag, maar gelukkig scheen de zon erbij waardoor het toch lekker was buiten. Een tijdje terug hebben we in het klein gepionierd, vandaag kregen de kinderen een iets grotere opdracht: het maken van een draagstoel met palen en een (oude) stoel. Helaas waren de palen aan de dikke kant en ging het in het klein toch makkelijker dan in het groot. Maar we hebben lekker geoefend. Een ander deel van de kinderen heeft een tent opgezet, nog een beetje te koud om in te slapen, maar de gekregen tent kan zo prima getest worden op waterdichtheid. Met het zomerkamp moeten de oudste kinderen alle tenten zelf opzetten, dus dit was een mooie oefening.

Metamorfose

Ruim een jaar geleden hebben we een extra bootje erbij gekregen. Dit bootje wordt gebruikt voor het begeleiden van de kinderen die in een optimist varen. Afgelopen najaar en winter hebben we het bootje een grote onderhoudsbeurt gegeven en heeft het bootje een behoorlijke metamorfose ondergaan. Vandaag zijn de mangaten weer gedicht en is het bootje te water gelaten. Volgende week kan er weer mee gevaren worden en misschien durven de eerste kinderen dan ook wel in een optimist het water op!

Zeilen en knopen

Echt lekker lenteweer met een lekker windje. Daarom moest er natuurlijk gezeild worden! Terwijl twee groepjes met de vletten het meer op gegaan zijn hebben de jongere kinderen geoefend met knopen. Het was duidelijk dat het goed was deze weer even op te frissen voordat we met optimisten het water op gaan. Uiteindelijk is het de meeste kids gelukt om ook met 1 hand en achter hun rug bijvoorbeeld de achtknoop te maken. We komen er wel! Nu duimen voor meer warm weer zodat we snel met iedereen het water op kunnen.

Jantje Beton collecte

Vanmiddag was het tijd voor de collecte van Jantje Beton. De afgelopen week hebben de kinderen al op verschillende plekken gecollecteerd voor dit goede doel. Vandaag maakten we een eindsprint vanuit Amsterdam West waar veel van onze leden wonen. De kinderen hebben echt goed hun best gedaan. Er zijn meer dan 60 digitale donaties gedaan op 1 dag en sommige bussen waren echt goed vol. Binnenkort horen we wat de opbrengst was. Van deze opbrengst willen we pionierhout aanschaffen. Mocht je nog een donatie willen doen, dat kan digitaal nog tot 31 maart via deze link.