Zeilmiddag en groepsraad

Wat een heerlijke zeilmiddag was het vandaag. Een rustig windje, lekkere temperatuur en een goede sfeer. Iedereen is vandaag het water op geweest, de oudere kinderen in de vletten en de jongste kinderen in een optimist.

Na de clubmiddag is de Wilde Vaart blijven eten en hebben we vervolgens een groepsraad gehouden. We hebben besproken hoe we ervoor staan, de leden konden vertellen wat ze fijn vinden en wat ze minder fijn vinden en we hebben nagedacht over plannen voor de toekomst. Leuk om zo van iedereen input te krijgen!

Minikampje

Afgelopen woensdagavond verzamelden de kinderen zich voor een minikampje. Een leuke voorbereiding op het zomerkamp in een vertrouwde omgeving. Er stonden allerlei activiteiten op het programma zoals oefenen met lijnwerpen, marshmallows bij een kampvuur, een touwtrekrace met vletten en een optimisten-peddelrace. Donderdag aan het eind van de middag ging iedereen voldaan en moe weer naar huis. Nu heeft hopelijk iedereen nog meer zin in het zomerkamp dat ook heel hard dichterbij komt. In verband met het kampje was er vandaag geen opkomst voor de kinderen. De loodsen werden wel verwacht, zij hebben vandaag met elkaar nog wat laatste onderhoudsdingen gedaan, vele handen maken licht werk en we zijn dus flink opgeschoten, fijn!

Volle dag!

Wat een heerlijke activiteit vandaag. De jongsten hebben bootjes gemaakt van hout, waarbij ze aan het zagen, boren, lijmen en schroeven waren. De oudere jeugdleden zijn lekker het water op geweest en een aantal kinderen hebben daarna zelfs nog even gezwommen. Na de clubmiddag stond er ook nog een les Klein Vaarbewijs op het programma. Best pittig als je al rozig bent van een middag op het water.

Bijna zomers :-)

Wat een heerlijk weer was het vandaag. De aanwezige kinderen (door de meivakantie niet zoveel) zijn daarom lekker het water op gegaan of hebben gebouwd aan een hut. Lekker de hele middag buiten dus. Ondertussen hebben de andere aanwezigen heel hard gewerkt om ervoor te zorgen dat volgende week zaterdag alle boten in het water kunnen liggen. Iets later dan eigenlijk gepland, maar door het koude weer kon er vaak niet geschilderd worden.

Voorjaarsschoonmaak

De meivakantie is begonnen en dat betekent dat veel leden op vakantie zijn. De kinderen die er waren hebben met elkaar spelletjes gespeeld. De rest heeft de handen uit de mouwen gestoken en een flinke stap in het schilderen van de vletten gemaakt. Daarna zijn we het gebouw gaan schoonmaken. De loodsenzolder is nu weer lekker ruim en het hoofdlokaal ook. Volgende week hopen we de laatste hand aan de vletten te leggen, zodat voor het eind van de vakantie al het materiaal in het water ligt.

Eerste zeildag!

Vandaag was het én lekker weer én er stond een lekker windje. Een uitstekend moment om de Wilde Vaart het water op te sturen. Het was na het winterseizoen weer even puzzelen, hoe sla je de zeilen aan en zo…. Maar met behulp van de leiding kon iedereen vlot vertrekken en is er heerlijk gezeild. Voor de junioren was het nog even te fris om het water op te gaan, zij hebben hun geheugen opgefrist door te oefenen met het op- en aftuigen van de optimisten en daarna lekker buiten gespeeld.

Paasweekend

Vandaag na een aantal hele natte dagen, een mooie zonnige middag. Dat maakte het doen van onderhoud op de één of andere manier toch minder vervelend. Omdat het dit weekend ook Pasen is, hadden we natuurlijk ook chocolade-eitjes verstopt. Na het doen van het onderhoud is er driftig gezocht naar de eitjes. Zoals altijd zijn ze niet allemaal gevonden, we zullen ze de komende weken vast nog tegenkomen ;-).

1 april

Tja, vandaag was het natuurlijk dé dag om een grapje met de kinderen uit te halen. We hebben het klein gehouden, zodra we compleet waren hebben we de kinderen bij elkaar geroepen voor een tussentijds examen. Voor de Wilde Vaart over het Klein Vaarbewijs en voor de junioren over knopen en zeilkennis. Het duurde echt even voordat ze doorhadden dat het allemaal niet zo serieus was. Leuk vermaak voor de leiding dus. Daarna hebben we met z’n allen de Viking en de Stealin grotendeels in de verf gezet. Nu gaat het vlot en ligt over een paar weken hopelijk de hele vloot weer in het water.