Spelletjescircuit

Zoals vorige week al aangekondigd, hebben we vandaag allerlei spellen gespeeld. De groep junioren hebben we in verschillende teams verdeeld. Elk team heeft vier spellen gespeeld. Er waren twee spellen te spelen in het hoofdlokaal en twee in het sportlokaal. Hierdoor lukte het goed om elk spelletje uit te leggen en te spelen. Doordat alle spelen niet al te lang duurde, was er voldoende afwisseling en kon iedereen voldoende concentratie vasthouden. Lang niet alle spellen die meegenomen waren zijn gespeeld, deze winter gaan we vast nog een keer zo’n middag doen en dan spelen we weer andere spellen. Na het spelen van de spelletjes hebben we lekker even vrij gespeeld en ook nog in recordtempo de Stealin uit het water gehaald!

Pokémon ;-)

Vandaag hebben we, ondanks het wat grijze weer, gezeild met de vletten die nog in het water liggen. Het laatste uur van de clubmiddag mochten de kinderen ‘vrij spelen’. En dat viel in goede aarde, er werd heerlijk buiten gerend en gevoetbald. Een paar kinderen, die de hele dag eigenlijk al Pokémon Go wilden spelen, hebben zich terug getrokken op een rustige plek om dat te spelen. Hiermee hadden we meteen een idee voor volgende week: bordspellen spelen!

Spelen in Amsterdamse Bos

Vandaag zijn we met het grootste deel van de kinderen met de Naessy naar het Amsterdamse Bos gegaan. Daar hebben de kinderen gevoetbald, gefrisbeed, en Weerwolven gespeeld. Het andere deel heeft eerst even gezeild en is toen aangesloten in het bos. Aan het eind van de middag hebben we alle kinderen weer opgehaald en naar de club gebracht. Een heerlijke lange middag buiten dus! En ondertussen hebben de andere aanwezigen ervoor gezorgd dat de eerste vlet in de loods ligt voor het onderhoud.

‘Hallomaarten’

Vandaag hebben we een iets andere clubmiddag dan normaal. Zo tussen Halloween en Sint Maarten in, doen we een klein feestje. Vooral in Halloweenstijl, met wat lichtjes en snoep erbij om Sint Maarten ook een beetje aandacht te geven. Het gebouw was in de ochtend tof versierd door enkele ouders. De kinderen kwamen iets later vandaag zodat ze er ook nog zouden zijn als het al donker is. Met z’n allen hebben we spelletjes gedaan, bij het kampvuur gegeten en geluisterd naar een spannend verhaal. Het was een zeer geslaagde middag/avond!

Marshmallows

Er is vandaag opnieuw hard gewerkt! Het bijbootje, ook wel borrelbootje genoemd, heeft vandaag een nieuwe laag BlackBottum gekregen. De Viking, die we vorige week uit het water gehaald hebben, is flink geschuurd. Dit is onze oudste vlet heeft komend onderhoudsseizoen een extra grote beurt nodig, daarom zijn sommige delen helemaal kaal gehaald. Volgende week (of die week erna) gaan we daar weer verder mee. Een klein groepje kinderen had een wat rustigere middag en is lekker het water op gegaan. Aan het eind van de middag hebben we afgesloten met een gezamenlijke zoete activiteit: marshmallows roosteren. Volgende week een ‘tussen Halloween en Sint-Maarten in-activiteit: ‘HalloMaarten’ ;-).

Eerste vlet uit water

We waren vandaag met een flinke groep mensen, gelukkig kon iedereen op voldoende afstand buiten aan de slag. Een groep kinderen is onder leiding van de Wilde Vaart gaan zeilen, als hun ontwikkeling zo doorgaat, kunnen ze in het voorjaar helemaal zelfstandig het water op! Een ander groepje is houtsnippers gaan halen om langs het gebouw te strooien tegen het onkruid. Ook is de Viking helemaal afgetuigd en uit het water gehaald. De ‘parkeerplek’ voor de Naessy is ook weer een stukje gevorderd. Het laatste wat aangepakt is, is het ophangsysteem voor de zwemvesten. Nog een paar haakjes erbij en ze hangen allemaal. Met elkaar veel gedaan dus! Zo zie je maar weer, vele handen maken licht werk!

Zoete appels

In verband met de herfstvakantie waren er vandaag minder kinderen dan normaal. De aanwezige kinderen konden kiezen uit een aantal dingen die met elkaar gedaan moesten worden. Zo hebben we vandaag de juniorenzolder verder opgeruimd, de onderkant van het bijbootje schoongekrabt en houtsnippers langs het gebouw gestrooid tegen het onkruid. Na al dat werk was het tijd voor een meer ontspannen activiteit. Met een paar kinderen hebben we appels zonder klokhuis met een beetje suiker en kaneel in alumiumfolie verpakt waarna we ze boven het vuur hebben geroosterd. Heerlijke, zachte en zoete appels waren het resultaat. Smullen dus!

Roeien in de regen

Ondanks het minder lekkere weer hebben we besloten toch het water op te gaan. Dit keer niet om te zeilen maar om te roeien. Kunnen roeien in een vlet is een handige vaardigheid als je vanaf ons clubgebouw tegen de wind in het meer op moet komen. Maar omdat dit de eerste keer was dat de junioren echt gingen roeien, hebben we ze het meer op gesleept zodat ze met de wind mee terug konden roeien. Het begin was rommelig, maar langzaam maar zeker kreeg iedereen de slag te pakken. Terug bij het clubgebouw was iedereen koud en nat, maar warme thee en de verwarming maakte dat weer goed. We hebben de film van vorige week afgekeken en nog lekker even gespeeld. Volgende week zullen we een start maken met het uit het water halen van de vloot zodat we langzaam maar zeker klaar zijn voor de winter.

Relaxte middag

Het was geen vrolijk weer vandaag: regen, regen en nog eens regen. We hadden allemaal niet zo’n zin om naar buiten te gaan, dus hebben we gekozen voor wat activiteiten binnen en een rustig programma. We zijn begonnen met een circuit van drie activiteiten: een quiz over zeiltheorie (dezelfde als vorige week, de meeste kinderen hebben deze nog niet gespeeld), oefenen met het maken van knopen en wat houtwerk schuren van de Fly Tour. De Fly Tour is dit seizoen niet in het water geweest om diverse redenen. We willen nu proberen de Fly Tour klaar te hebben voor we beginnen met het winteronderhoud van de vletten. Na het circuitje hebben we het hoofdlokaal een beetje verbouwd en met elkaar heerlijk een film gekeken. Volgende week waarschijnlijk weer het water op.

Allerlei

Vandaag was een veel mooiere dag dan van tevoren gedacht. De zon scheen, er stond een rustig windje dus perfect om met de vletten het water op te gaan. Niet iedereen ging vandaag het water op. Met de kinderen die aan land bleven, hebben we allerlei verschillende activiteiten gedaan. We zijn begonnen met het spelen van een quiz over de theorie die we de afgelopen weken langs hebben horen komen. Daarna hebben we knopen geoefend. De middag hebben we afgesloten met het maken van vuurtjes. Toen de vletten terug waren, was er nog een verrassing: een extra bootje! Gedoneerd door een oud scout. Volgende week wordt het bootje te water gelaten en zal er mee gezeild worden.