Onderdelenrace

Er stond weinig wind vandaag, dus we hebben activiteiten bedacht waarbij we de verkoeling van het water hadden en op een speelse manier bezig waren. De jongste kinderen hadden eerst een activiteit binnen, na deze activiteit werden ze in tweetallen verdeeld over optimisten. Met de optimist moesten ze een afgesproken afstand afleggen om onderdelen te ‘verdienen’. Er werd begonnen met alleen een optimist, je moet dan dus vooruitkomen met je handen. Met elk onderdeel dat je verkreeg kon je de afstand weer sneller afleggen. Dolle pret en een hoop gespetter en voor sommigen een nat pak!

Ondertussen waren de oudere kinderen roeiend het meer op gegaan. Op het meer gingen ze ‘touwtrekken’. De vletten werden aan elkaar gemaakt door een sleeplijn aan de achterzijde te bevestigen. Vervolgens moest er zo hard mogelijk geroeid worden om het andere team over een afgesproken punt te krijgen. Daar krijg je het natuurlijk warm van, dus daarna werd er lekker vanuit de boot gezwommen.
Al met al een topmiddag!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: