Zeil hijsen

Vandaag gingen de oudste kinderen zelfstandig het water op. De Naessy was wel in de buurt voor het geval het niet helemaal goed ging. En dat was maar goed ook want het blijkt dat we nog iets beter moeten uitleggen hoe je je zeil moet hijsen. In eerste instantie was de piek niet hoog genoeg gehesen, waardoor er een verkeerde plooi in het zeil te zien was. Als het zeil goed gehesen wordt zie je, direct na het hijsen, een plooi van de piek naar de lummel, zodra je gaat zeilen trek je met je grootschoot het zeil strak. Op de foto is te zien dat dat niet gelukt is, hier loopt een plooi van de klauw naar de schoothoek…. Na een korte instructie is het snel opgelost en heeft iedereen de rest van de middag lekker kunnen zeilen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: